Durant l'any fem diverses sortides, ja sigui per grups o tot l'esplai junt, les més destacades són:
A més a més, també hi ha sortides esporàdiques que decideixen els monitors/es de cada grup i que es fan saber amb antelació.
Cada any, a l'estiu, es fan també les esperadíssimes
Cada dissabte de 16.00h a 19.00h els carrers del barri de la Geltrú s'omplen de vida, jocs, infants, cançons, personatges disfressats... i és que els dissabtes es va a l'Esplai.
Tant a l'esplai com a les colònies, en partir d'un
Aquesta manera de plantejar l'educació en el lleure afavoreix el
Els proporciona
A través dels
A més a més, a part d'utilitzar el centre d'interès com a gran recurs, ho fem tot a partir del joc i el gaudi d'aquest. Tot i que un concepte tan extens i dispers com el
Són molts els autors que han treballat d'una forma més teòrica el concepte de joc, com per exemple Piaget, Vygotsky, Schiller, Caillois, Huizinga o Butendijk. Entre ells hi ha aspectes en comú i en molts d'altres no coincideixen. En aquí em centraré en dos, Vygotsky i Huizinga.
En primer lloc, destaco a
En segon lloc, i amb més deteniment, m'agradaria centrar-me en la definició de
“ El joc és una activitat o acció voluntària i lliure que es desenvolupa sense interès material dins uns límits de temps i d'espai determinats, segons unes normes absolutament obligatòries i lliurement acceptades, amb una finalitat en si mateixa, acompanyada d'un sentiment de tensió i alegria. ” (Huzinga, J., s. XIX)
Només amb petites pinzellades del que diuen aquests grans autors, podem deduir que el joc és molt necessari important en l'etapa de creixement dels infants i tenir el privilegi de disposar de l'espai, les ganes, el temps i en definitiva l'esplai per poder educar utilitzant el joc com a eina principal és tot un luxe del qual no tothom disposa.